Ընդամենը մեկ համեմունք, և ձեր գլյուկոզայի մակարդակը վերահսկվում է, իսկ ցավն ու այտուցը՝ մոռացվում

Ընդամենը մեկ համեմունք, և ձեր գլյուկոզայի մակարդակը վերահսկվում է, իսկ ցավն ու այտուցը՝ մոռացվում

Քրքումը հայտնի հնդկական համեմունք է, որը հայտնի է իր բազմակողմանի բուժիչ հատկություններով: Այն կարող է օգնել տարբեր առողջական խնդիրների դեպքում: Այս մասին հաղորդվում է «Ռոսիա 1» հեռուստաալիքի «Ամենակարևոր բանի մասին» հաղորդման ժամանակ։

Դիետոլոգ և Ռուսաստանի Դիետոլոգների և Դիետոլոգների Ազգային Ասոցիացիայի անդամ Մարինա Մակիշան բացատրել է, որ քրքումը պարունակում է կուրկումին, որն ունի հակաբորբոքային հատկություններ, որոնք նման են դեղամիջոցներին։ Իր հակաօքսիդանտ հատկությունների շնորհիվ քրքումն արդյունավետորեն չեզոքացնում է ազատ ռադիկալները, որոնք սպառնում են օրգանիզմի բջիջներին։

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ քրքումի կանոնավոր օգտագործումը 18 ամսվա ընթացքում բարելավում է հիշողությունը տարեց մարդկանց մոտ։ Կուրկումինը նվազեցնում է Ալցհեյմերի հիվանդության զարգացման հետ կապված պաթոլոգիական սպիտակուցների արտադրությունը։

Քրքումը նաև օգնում է վերահսկել արյան շաքարի մակարդակը շաքարախտով հիվանդ մարդկանց մոտ: Այս գործողության ճշգրիտ մեխանիզմները դեռ պարզված չեն, սակայն այն կապված է լյարդում գլյուկոզայի ձևավորման գործընթացների հետ։ Կուրկումինը պաշտպանում է լյարդը և երիկամները շաքարախտի հետևանքներից։

Օրական ընդամենը 0,5 գրամ կուրկումին ընդունելը կարող է զգալիորեն նվազեցնել հոդերի ցավն ու այտուցը, իսկ քրքումն ավելի արդյունավետ է, քան շատ հակաբորբոքային դեղեր, որոնք առանց դեղատոմսի վաճառվում են: Այն օգտագործվում է հնդկական ժողովրդական բժշկության մեջ արդեն 1500 տարի. քրքումի, յուղի և ալյուրի կոմպրեսները նպաստել են մաշկի թարմացմանը և դեմքի գույնի բարելավմանը:

Բացի այդ, քրքումը նվազեցնում է սրտի կաթվածի վտանգը և նպաստում է սերոտոնինի և դոֆամինի արտադրությանը՝ ուրախության և երջանկության հորմոնների: Սա այն դարձնում է հիանալի տրամադրության ուժեղացուցիչ: