Ավելուկ. օգտակար հատկություններն ու հակացուցումները

Ավելուկը В խմբի վիտամիններ պարունակող կանաչիների շարքում զբաղեցնում է 1-ին տեղը: Այն պարունակում է նաև մեծ քանակությամբ ասկորբինաթթու: Սակայն թրթնջուկային թթուն հակացուցված է երիկամներում միզային քարերի, հոդատապի, աղային կուտակումների դեպքում:
Թրթնջուկը ունի մի փոքր թթվաշ համ, որը դարձնում է թրթնջուկի տերևները բավականին յուրօրինակ հավելում շատ ճաշատեսակների համար:
Թթրթնջուկի տերևները կարելի է ավելացնել աղցանների մեջ, պատրաստել թրթնջուկով արգանակ կամ կոտլետների համար սոուս:
Սակայն պետք չէ մոռանալ, որ որոշ մարդկանց համար թրթնջուկը հակացուցված է: Մասնավորապես, թրթնջուկային թթուն կարող է միզապարկի եւ երիկամների քարեր առաջացնել: Բացի այդ, սրացման ժամանակ անհրաժեշտ է ամբողջովին բացառել թրթնջուկը սննդակարգից միզապարկի հիվանդության, օստեոպորոզի եւ գաստրիտի դեպքում: