Բնության նվերներ սրտի համար. ո՞ր մթերքներն են նվազեցնում սրտի կաթվածի վտանգը

Բնության նվերներ սրտի համար. ո՞ր մթերքներն են նվազեցնում սրտի կաթվածի վտանգը

Սրտանոթային հիվանդությունները աշխարհում մահացության առաջին երեք պատճառներն են։ Երբ ասում են, որ ինչ-որ մեկը մահացել է «ծերությունից», 10 դեպքից 9-ում դա կլինի ինսուլտ կամ սրտի կաթված: Ավելին, այդ սարսափելի հիվանդությունները գնալով երիտասարդանում են։ 

Այդ իսկ պատճառով հատկապես կարևոր է արյան անոթները կարգի բերել և հսկողության տակ պահել։

Առողջ սնունդ

Շատ կարևոր է ամրացնել անոթների պատերը։ Եվ վիտամին C-ն կարող է շատ օգնել այս հարցում: Այսպիսով, վիտամին C-ն մեծ քանակությամբ հայտնաբերված է հետևյալում. մասուր, բիբար, թթու կաղամբ, սեւ հաղարջ, կիվի:

Այլ վիտամիններ և ճարպեր

Առողջ ճարպերը շատ կարևոր են առողջ օրգանիզմի համար։ Բժիշկները խորհուրդ են տալիս շաբաթական առնվազն 3 անգամ ուտել կարմիր ձուկ, ինչպես նաև կտավատի սերմեր և սոճու ընկույզ։ Բանն այն է, որ ընկույզն ու ձուկը պարունակում են մագնեզիում, որը պահպանում է արյան ճնշման նորմալ մակարդակը, իսկ ձուկը պարունակում է Օմեգա-3 ճարպաթթուներ:

Ինչ վերաբերում է խոլեստերինին:

Բնականաբար, կարեւոր է վերահսկել այս ցուցանիշը եւ թույլ չտալ, որ գերազանցվի վատ խոլեստերինը։ Այս տարրը նորմալացնելու համար օգտակար կլինեն հում սոխն ու սխտորը, ինչպես նաև B խմբի վիտամինները, որոնք հարուստ են հատիկաընդեղենով, ենթամթերքով և ամբողջական ալյուրով հացով։