Մթերքներ, որոնք կօգնեն ձեզ հեշտությամբ գոյատևել ձմռանը

Դիետոլոգ Ելենա Սոլոմատինան News.ru-ին տված հարցազրույցում ասել է, որ ձմռանը մարդու խնդիրն է օգնել մարմնին հնարավորինս գոյատևել ցուրտ սեզոնին, ուստի այս ժամանակահատվածում սննդակարգը պետք է լինի ամենատարբերը: Ձմռանը օգտագործելու համար իդեալական են սոխը, սխտորը, վիտամիններով հարուստ թթու կաղամբը և շատ կանաչեղեն:
«Սոխը լավ հակաօքսիդանտ է, սխտորը լավ նոսրացնում է արյունը, ամրացնում է սրտի փականները, որպեսզի սիրտն ու շնչառական համակարգը ավելի լավ աշխատեն»,- ասել է նա։
Բժշկի խոսքով՝ այս մթերքներն օգնում են ամրապնդել իմունային համակարգը ձմռանը՝ պաշտպանելով մրսածությունից, ինչպես նաև բարձրացնում են տրամադրությունը։
Բացի այդ, ձմռանը օգտակար են բանջարեղենով, սնկով, ձկան ապուրները, ինչպես նաև խյուսով ապուրները։ Նրանք նաև ամրացնում են իմունային համակարգը և պաշտպանում վիրուսային հիվանդություններից, ամրացնում են լորձաթաղանթը։ Բանջարեղենը պարունակում է բազմաթիվ հանքանյութեր, իսկ ձուկը պարունակում է միկրո և մակրոէլեմենտներ, ցինկ, A և D վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմին: