Արդյո՞ք ալկոհոլն օգնում է նվազեցնել սրտի կաթվածի վտանգը․ Բժիշկ Մյասնիկովը բացատրել է, թե ինչպես է դա աշխատում

Արդյո՞ք ալկոհոլն օգնում է նվազեցնել սրտի կաթվածի վտանգը․ Բժիշկ Մյասնիկովը բացատրել է,  թե ինչպես է դա աշխատում

Ճապոնացի գիտնականները վստահ են, որ ալկոհոլը նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։ Այս «պարադոքսի» բացատրությունը տվել է բժիշկ և հեռուստահաղորդավար Ալեքսանդր Մյասնիկովը։

Մեկ փորձի արդյունքները ցույց են տվել, որ ալկոհոլի չափավոր օգտագործումը բարձրացնում է «լավ» խոլեստերինի մակարդակը և նվազեցնում «վատ» խոլեստերինի մակարդակը։ Սա առասպել չէ։ Փոքր չափաբաժիններով ալկոհոլը իրականում կանխում է սրտի կաթվածի զարգացումը: Ընդ որում, խմիչքն ինքնին կարող է լինել ցանկացած բան՝ 300 գ գարեջուր, 150 գ գինի կամ 40 գ թունդ ալկոհոլ։

«Գլխավորն այն է, որ մեկ չափաբաժնի համար դա պետք է լինի 20 գրամ մաքուր ալկոհոլ: Սա նորություն չէ։ Բազմաթիվ գիտական ​​հետազոտություններ հաստատել են դա, և այդպես է արդեն 40 տարի։ Բայց փոքր չափաբաժիններով ալկոհոլի կանոնավոր օգտագործման բացակայությունը պաշտոնապես ներառված է սրտի կաթվածի առաջացմանը նպաստող գործոնների ցանկում»,- ասել է Մյասնիկովը Հանրային լրատվական ծառայությանը տված հարցազրույցում։

Բացի այդ, ալկոհոլից լիակատար հրաժարվելը մեծացնում է անգինայի վտանգը: Չարժե ալկոհոլ խորհուրդ տալ որոշ կատեգորիաների համար այն լիովին հակացուցված է: Ինչպես նաև ալկոհոլային խմիչքների չարաշահումը նրանց կողմից, ովքեր նախատեսում են պահպանել առողջությունը: