Բժիշկը հայտնի մթերքներ է նշել, որոնք անհրաժեշտ են արյան և անոթների համար

Հակաօքսիդանտներով և վիտամիններով հարուստ մթերքները սննդակարգում կարևոր են առողջության և գեղեցկության համար: Այս մասին էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Յանգը գրել է իր տելեգրամյան ալիքում՝ պատասխանելով օգտատերերի հարցերին, թե ինչ ներառել սննդակարգում՝ ավշային համակարգը պահպանելու համար։
«Ավիշը մաքրում չի պահանջում, այն շարժման և ճիշտ սնուցման կարիք ունի»,- պարզաբանել է բժիշկը՝ նշելով, որ կան պարզ մթերքներ, որոնք պարունակում են բավարար քանակությամբ վիտամիններ ու հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են հակաբորբոքային ազդեցություն ունենալ։
Նման սնունդը օգտակար է անոթների և արյան համար։ Բժիշկը խորհուրդ է տվել ավելի հաճախ ճակնդեղով ուտեստներ պատրաստել, եթե հակացուցումներ չկան։
«Ճակնդեղն ազդում է անոթների վիճակի վրա՝ դրանք ավելի առաձգական դարձնելով, ազոտի օքսիդի պարունակության շնորհիվ ապահովելով արյան լավ հոսք»,- նշել է էնդոկրինոլոգը։
Նուռն ու գրեյպֆրուտը նույնպես այն մթերքներից են, որոնք խորհուրդ է տրվում ներառել սննդակարգում։ Առաջինները հարուստ են բիոֆլավոնոիդներով և բարելավում են արյան հոսքը: Գրեյպֆրուտը օգնում է նվազեցնել այտուցը վիտամին C-ի առկայության պատճառով, որը խթանում է լիմֆատիկ համակարգի աշխատանքը:
Կանաչ մթերքներից բժիշկն ուշադրություն է հրավիրել նեխուրի և վարունգի վրա. «Նեխուրը հեռացնում է ավելորդ հեղուկն ու միզաթթուն օրգանիզմից և թեթևացնում այտուցը»։
Վարունգը լիմֆոդրենաժային և միզամուղ ազդեցություն ունի։
Համեմունքների համար Քեթրին Յանգը խորհուրդ է տվել մեխակ, քրքում, կոճապղպեղ, սխտոր, սև ու կարմիր մեր։
«Ավշային համակարգի խնամքն անմիջապես ազդում է գեղեցկության վրա. այն օգնում է նվազեցնել այտուցներն ու ցելյուլիտը, բարելավում է մաշկի երանգը և հաղորդում փայլ»,- եզրափակել է մասնագետը։