Ինչպե՞ս տարբերել իրական մեղրը կեղծից․ Դուք միայն պետք է իմանաք երեք հիմնական կետ

Որոշ մասնագետներ իսկական բուժիչ հատկություններ են վերագրում մեղրին, իսկ մյուսները խնդրում են անտեսել այն:
Երեք կետից բաղկացած նման առաջարկությունների ցանկը հայտարարվել է «Ռոսիա 1» ալիքի «Սննդի բանաձեւ» հաղորդաշարի եթերում։ Մթերքն ընտրելիս առաջին բանը, որին պետք է ուշադրություն դարձնել, տեսակարար կշիռն է։ Եթե մեղրը որակյալ է, արտադրանքի քաշի և դրա ծավալի հարաբերակցությունը հավասար կլինի 1,5-ի։
Օրինակ, 1000 մլ տարողությամբ բանկա պետք է պարունակի 1,5 կիլոգրամ կամ ավելի մեղր: Այս դեպքում արտադրանքը որակյալ է:
Երկրորդ թեստը կարելի է անել տանը։ Երբ մեկ թեյի գդալ մեղրը խառնում եք մի բաժակ ջրի մեջ, հեղուկը կարող է փոխել գույնը, բայց կմնա թափանցիկ: Այնպես որ, դա կեղծ չէ: Եթե ջուրը պղտորվում է, ուրեմն ոչ մի լավ բան պետք չէ սպասել։
Իսկ երրորդ կանոնը մեղր գնելիս փաթեթավորմանն ու մակնշմանը ուշադրություն դարձնելն է։ Բնական արտադրանքը պետք է ունենա անասնաբուժական վկայագիր:
Այս փաստաթուղթը հաստատում է որակը և անվտանգությունը: Նաև մեղրի տարաները պետք է պիտակավորված լինեն արտադրողի, հասցեի, արտադրանքի կազմի, պիտանելիության ժամկետի և պահպանման պայմանների վրա: