Ինչ ուտել և չուտել շոգ եղանակին

Շոգ եղանակին մարդիկ ավելի խոցելի են աղիքային վարակների նկատմամբ, ուստի պետք է ուշադիր նայել պիտանելիության ժամկետին, գրել է Regions-ը։
Պետք է նաև սահմանափակեք տապակած, ապխտած և ճարպոտ սննդի, ինչպես նաև պահածոյացված և արագ սննդի օգտագործումը։ Սնունդը պետք է լինի թեթև և հեշտ մարսվող։
Օրվա ընթացքում, շոգի գագաթնակետին, նախապատվությունը պետք է տալ բանջարեղենին, հացահատիկայիններին, կանաչեղենին, մրգերին և հատապտուղներին. բարդ ածխաջրերը ավելի հեշտ են մարսվում, իսկ սպիտակուցային ուտեստները պետք է թողնել առավոտյան և երեկոյան։
Շոգ ամառվա մեկ այլ վտանգ է արևայրուքը։ Նրանք, ովքեր ձգտում են լրացնել իրենց վիտամին D-ի պակասը և ցանկացած հնարավորության դեպքում ձեռք բերել բրոնզե մաշկի երանգ, պետք է պատրաստ լինեն դրան։
Բացօթյա ժամանակ անհրաժեշտ է մաշկի մակերեսի որքան հնարավոր է մեծ մասը ծածկել արևի ուղիղ ճառագայթներից, քանի որ այրված մաշկը դադարում է քրտինք արտազատել և սառչում է։