Բժիշկը նշել է 3 առողջարար սնունդ, որոնք կարող են կաթվածի պատճառ դառնալ

Ինսուլտը կանխելու համար անհրաժեշտ է հրաժարվել վատ սովորություններից և վերանայել ձեր սննդակարգը, խորհուրդ է տվել նյարդաբան Գալինա Չուդինսկայան։
Մասնագետը խորհուրդ է տվել ամենօրյա ճաշացանկին ավելացնել ավելի շատ բանջարեղեն և մրգեր, ցանկալի է՝ թարմ։ Սակայն այլ տարածված սննդամթերքներից, որոնք նույնպես համարվում են շատ առողջարար, պետք է խուսափել, հատկապես նրանց կողմից, ովքեր արդեն կաթված են տարել։ Մենք խոսում ենք կարագի, ճարպոտ կաթնաշոռի և ձվի մասին։
Սուր ուղեղանոթային կաթված ապրած մարդիկ պետք է չափազանց զգույշ լինեն շատ սննդամթերքների հետ։ Չպետք է ուտել չափազանց աղի սնունդ, քանի որ դրանք բարձրացնում են արյան ճնշումը և կարող են նվազեցնել որոշ դեղամիջոցների արդյունավետությունը, հիշեցրել է Գալինա Չուդինսկայան, որի խոսքերը մեջբերում է ՌԻԱ Նովոստին։
Նյարդաբանը եզրակացրել է, որ ճիշտ սնունդը, առողջ քաշի պահպանումը և թերապևտիկ վարժությունները կօգնեն խուսափել կաթվածից և բարելավել կյանքի որակը։