Ո՞ր դեպքում չի կարելի ուտել հնդկաձավարի շիլա
Պարզվում է, որ հնդկացորենի շիլան, ինչպես շատերն են կարծում, այնքան էլ առողջարար մթերք չէ։ Կան մարդիկ, որոնց կտրականապես արգելված է հնդկաձավար ուտել։
Ըստ բժիշկների՝ դրա չարաշահումը հղի է առողջական որոշ խնդիրներով։ Հնդկացորենի շիլան կարող է մարսողության հետ կապված խնդիրներ առաջացնել։
Հնդկաձավարը դիետիկ արտադրանք է, քանի որ այն օգնում է հագեցնել քաղցը և նպաստում է ավելորդ կիլոգրամների կորստին։ Բացի այդ, շիլան պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամիններ, բայց եթե այն շատ հաճախ կամ մեծ քանակությամբ օգտագործվի, առողջական վտանգներ կան։
Հնդկաձավարը պարունակում է մեծ քանակությամբ օսլա և սպիտակուց, որը հղի է ալերգիայի, աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների զարգացմամբ։ Այս առումով ավելի լավ է խուսափել այս հացահատիկից մարսողական խնդիրներով տառապող մարդկանց համար։
Հնդկաձավարը ցածր կալորիականությամբ և հագեցնող մթերք է, ուստի այն հաճախ օգտագործում են նիհարողները: Այն կարող է փոխարինել մսին մարդու սննդակարգում, դրա կանոնավոր օգտագործումը դրականորեն է ազդում օրգանիզմի նյութափոխանակության վրա, կայունացնում է սրտի աշխատանքը և օրգանիզմից հեռացնում վնասակար տոքսինները։