Ի՞նչն է նաև հանգեցնում արյան մակարդման

Ի՞նչն է նաև հանգեցնում արյան մակարդման

Թունաբան Միխայիլ Կուտուշովը և էնդոկրինոլոգ Զուխրա Պավլովան խոսել են առավոտյան երկու սխալի մասին, որոնք հանգեցնում են արյան մակարդման։

Գրել է «Российская газета»-ն՝ հղում անելով նրանց տելեգրամյան ալիքներին։

Կուտուշովը զգուշացրել է, որ եթե մարդը կանոնավոր կերպով քիչ սպիտակուց է ուտում, արյունն ավելի է թանձրանում։ Սրա պատճառով ժամանակի ընթացքում մեծանում է երակների վարիկոզի, թրոմբոֆլեբիտի, անգինա պեկտորիսի, սրտի կաթվածի և սրտանոթային համակարգի հետ կապված այլ վտանգավոր խնդիրների առաջացման վտանգը:

Բժիշկն ընդգծել է, որ մարդու սննդակարգում պետք է ներառվեն անյուղ միս՝ հավ կամ հնդկահավ, ծովային ձուկ, կաթնամթերք և ձու։

Բժշկական գիտությունների դոկտոր, էնդոկրինոլոգ Պավլովան հավելել է, որ հատկապես կարևոր է նախաճաշի մենյուում ներառել սպիտակուց պարունակող մթերքներ։

Բժշկի խոսքով՝ ռուսներն ավանդաբար սովոր են առավոտյան շիլա կամ ածխաջրածին որևէ բան ուտել, սակայն ավելի լավ է վերանայել այս սովորությունը։ Նա խորհուրդ է տվել կամ շիլան փոխարինել ձվածեղով կամ քերած ձվով մի կտոր հացահատիկի հացով և բանջարեղենով, կամ այս ուտեստը հավելել խաշած ձվով: Նաև ասել է, որ սկզբունքորեն չպետք է բաց թողնել նախաճաշը, ասել է Պավլովան։