Թեյ քաղցրավենիքով. որո՞նք են այս սովորության վտանգները

Թեյ քաղցրավենիքով. որո՞նք են այս սովորության վտանգները

 

Համեղ ինչ-որ բանով թեյը շատերի համար պարզապես կերակուր չէ: Սա մի տեսակ ծես է,  ուղեղդ մի փոքր «վերագործարկելու» միջոց: Երբ մենք քաղցրավենիք ենք ուտում, օրգանիզմում բարձրանում է էնդորֆինի մակարդակը, ավելանում է ուժը, լավանում է մեր տրամադրությունը։ Իսկ սովորությունն ինքնին ամենից հաճախ դրվում է մանկության տարիներին, ուստի թեյ խմելիս մենք որոշակի պաշտպանվածություն ենք զգում խնդիրներից։ Բայց, ցավոք, կան նաև լուրջ թերություններ. Առաջին ակնհայտ վտանգը քաշի արագ ավելացումն է՝ մեծ քանակությամբ կալորիականությամբ մթերքներ օգտագործելու պատճառով։ Հաճախ թեյի հետ կերած քաղցրավենիքները «ավելացվում» են լիարժեք նախաճաշին, ճաշին և ընթրիքին և խաթարում են սննդակարգը։

Երկրորդ թերությունը շաքար պարունակող մթերքների չարաշահման արդյունքում միկրոֆլորայի (ստամոքսում և ոչ միայն) տարածումն է։ Բակտերիաները նույնպես սիրում են քաղցրավենիք, և դա հանգեցնում է աղեստամոքսային տրակտի և մարմնի այլ համակարգերի տարբեր հիվանդությունների զարգացմանը: Երրորդ խնդիրն այն է, որ շաքարի չափից ավելի սպառման դեպքում նախատրամադրվածություն ունեցող մարդկանց մոտ կարող է զարգանալ ինսուլինի դիմադրություն, ինչը հանգեցնում է II տիպի շաքարախտի: Հատկապես կարևոր է մտածել սննդի մասին, եթե ընտանիքն արդեն ունի այս հիվանդությամբ տառապող հարազատներ։