Հյութ, որը կօգնի նվազեցնել արյան խոլեստերինը

Ավստրալիայի Ադելաիդայի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ լոլիկի հյութ խմելն օգնում է նվազեցնել խոլեստերինի մակարդակը մարդու արյան մեջ: Ըստ Annals of Nutrition & Metabolism ամսագրում հրապարակված հետազոտության՝ դա պայմանավորված է լիկոպեն կոչվող հակաօքսիդանտով:
Ենթադրվում է, որ լիկոպինը ոչ միայն արդյունավետորեն նվազեցնում է խոլեստերինը, այլև աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգը:
Այս հակաօքսիդանտը, որը հայտնաբերված է լոլիկի հյութում, արգելակում է խոլեստերինի օքսիդացումը, ինչը կարևոր է աթերոսկլերոզային սալերի առաջացումը կանխելու համար:
Հարկ է ավելացնել, որ լիկոպենի կլանումը լավագույնս տեղի է ունենում, երբ լոլիկի հյութը օգտագործվում է դատարկ ստամոքսին՝ ուժեղացնելով դրա դրական ազդեցությունը խոլեստերինի նյութափոխանակության վրա:
Բացի հակաօքսիդանտներից, լոլիկի հյութը կալիումի աղբյուր է, որն անհրաժեշտ է արյան ճնշումը նորմալացնելու և սրտի ու արյան անոթների աշխատանքը բարելավելու համար։