Բժիշկն անվանել է բարձր խոլեստերինի դեմ ամենաօգտակար բանջարեղենը

Ճապոնացի բժիշկ Մասահիրո Իվասակին անվանել է ամենաթանկ բանջարեղենը, որը կայունացնում է արյան մեջ վատ խոլեստերինի մակարդակը, գրում է Kuban News պորտալը։
Այսպիսով, անհրաժեշտ է պարբերաբար կարմիր պղպեղ օգտագործել։ Այն կարող է լինել կամ սովորական քաղցր բուլղարական կամ կծու: Բանն այն է, որ պղպեղը պարունակում է կարևոր նյութ՝ կապսանտին։
Այս հակաօքսիդանտը կարևոր է քաղցկեղի, դեմենցիայի և գիրության կանխարգելման համար: Բայց նրա ամենակարեւոր ունակությունը խոլեստերինի մակարդակը նորմալացնելն է:
Պղպեղն ունի C վիտամինի ռեկորդային պարունակություն, որը պաշտպանում է իմունային համակարգը՝ մրսածության և վիրուսների սրման ժամանակաշրջաններում։