Այրում է ցանկացած վարակ. իմբիրի օգտակար հատկությունները

Կոճապղպեղը շատ տպավորիչ տեսք ունի իր ծաղիկների շնորհիվ։ Իսկ նրա ստորգետնյա մասը՝ հաստ կոճղարմատները, պակաս գրավիչ է։ Բայց դա լի է օգուտներով: Կոճապղպեղի արմատը տաքացնող ազդեցություն ունի օրգանիզմի վրա, ինչի մասին գիտեին հին մարդիկ և հաջողությամբ պայքարում էին քթի, հազի և կոկորդի ցավի դեմ:
Այն հարուստ է ֆիտոնսիդներով, ախտահանում է մարսողական համակարգը՝ ազատելով այն վիրուսներից, վարակներից, վնասակար մանրէներից և բակտերիաներից։ Արմատն ամրացնում է ստամոքսը և բարելավում աղիների շարժունակությունը։
Կոճապղպեղը կօգնի ձեզ ավելի թեթևանալ՝ հեռացնելով գոտկատեղից ավելորդ սանտիմետրեր: Այն բարձրացնում է «լավ» խոլեստերինի մակարդակը, խթանում է նյութափոխանակությունը և նվազեցնում ախորժակը, ինչը հանգեցնում է ճարպերի քայքայման և օրգանիզմում ավելի քիչ կուտակման։ Բայց դա վերաբերում է առանձին օգտագործվող կոճապղպեղին։ Արմատի կտորներ օգտագործելով կերակրատեսակների մեջ, դուք, ընդհակառակը, կմեծացնեք ուտելու ցանկությունը։