Ինչու՞ չի կարելի մգացած ավոկադո ուտել․ գիտեի՞ք

Ավոկադոն պարունակում է պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ, սակայն բոլոր օգուտները կարող են «գոլորշիանալ»:
Սննդաբան և գաստրոէնտերոլոգ Տատյանա Ժարովսկայան բացատրել է, թե ինչպես և ինչպես չպետք է ուտել ավոկադո։
Փորձագետի խոսքով՝ կանաչ պտուղն իսկապես պարունակում է շատ պոլիչհագեցած ճարպեր, սակայն թթվածնի ազդեցության դեպքում արժեքավոր նյութերը ոչնչացվում են։ Դրա պատճառով կեղևավորված ավոկադոն պետք է հնարավորինս արագ ուտել:
Երբ ավոկադոյի միջուկը սկսում է փոխել գույնը, դա ցույց է տալիս, որ օքսիդացումն սկսվել է: Խորհուրդ չի տրվում ուտել այս մթերքը։
«Օքսիդացված ճարպերն ավելի շատ վնաս կտան, քան օգուտ», - զգուշացրել է բժիշկը Sputnik ռադիոկայանի եթերում։
Օքսիդացումը կանխելու մի քանի եղանակ կա. Օրինակ՝ սննդաբանը խորհուրդ է տվել ավոկադոն արագ դնել մութ տեղում կամ շերտերը դնել վակուումային փաթեթավորման մեջ:
Ավոկադոյի առավելություններն ուժեղացնելու համար Տատյանա Ժարովսկայան առաջարկել է այն համատեղել բջջանյութի և սպիտակուցի աղբյուրների հետ՝ համապատասխանաբար կանաչի, թռչնամսի, ձկան կամ ծովամթերքի: Սա կբարելավի աղիքային պարբերականությունը և կպահպանի առողջությունը: