Կանխում է քաղցկեղի առաջացումը և նպաստում քաշի նվազմանը. բժիշկն անվանել է բուժիչ մթերք

Էնդոկրինոլոգը հայտնել է մի մթերքի մասին, որը դրականորեն է ազդում աղիքային միկրոֆլորայի վրա։
Թթու կաղամբն այն մթերքներից է, որն ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ։ Այն օգնում է կանխել տարբեր հիվանդությունները և ամրացնել օրգանիզմը։ Այս մթերքի կանոնավոր օգտագործումը օգնում է նվազեցնել շաքարախտի զարգացման ռիսկը:
Թթու կաղամբը նաև բարելավում է մարսողական համակարգի աշխատանքը, նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման հավանականությունը, բարելավում է իմունիտետը և նվազեցնում է առաջադեմ գլիկացիայի վերջնական արտադրանքի ազդեցությունը մարմնի վրա: Բացի այդ, այս մթերքը հարուստ է վիտամիններով և նպաստում է նիհարելուն, հատկապես կանանց մոտ, ինչպես նշել է բժիշկը։
«Գլխավորը խմորված և թթու մթերքները չշփոթելն է։ Քացախով պատրաստվածները բուժիչ հատկություններ չունեն»,- եզրափակել է Պավլովան։