Ոչ ավելորդ քաշ, ոչ ստամոքսի հետ կապված խնդիրներ. մասնագետն ասել է, թե շաբաթական քանի անգամ կարելի է պելմենի ուտել
Պելմենին ամենաարագ և ամենահագեցնող ուտեստն է։ Հնարավո՞ր է դրանք ամեն օր ուտել: Սննդի տեխնոլոգը պատասխանել է.
Դմիտրի Բիստրովը պարզաբանել է, որ մարդու սննդակարգը պետք է բազմազան լինի. Դուք չեք կարող մեկ շաբաթ անցկացնել առանց բանջարեղենի, մրգերի և այլ մթերքների ներառման, որոնք կարևոր սնուցիչներ են ապահովում ձեր կերակուրներում:
Թեև պելմենին համարվում է «արագ սննդի» տեսակ, սակայն դրանք նաև առավելություններ ունեն։ Միսը և եփած խմորը ապահովում են սպիտակուցներ և ածխաջրեր:
Եթե պելմենին պատրաստված է որակյալ բաղադրիչներից, ապա դրանք վնասակար չեն։ Դրանք սպառողը ավելորդ ճարպ կամ շաքար չի ստանում։
Պելմենի կարելի է ուտել շաբաթական 1-2 անգամ, բայց ոչ ավելի հաճախ, այնուամենայնիվ, չպետք է մոռանալ, որ արտադրանքը բավականին բարձր կալորիականություն ունի: Եթե դուք չափից շատ եք օգտագործում պելմենին, ապա մարդու մոտ հայտնվում է մարսողության խանգարման կամ ավելորդ քաշի վտանգ,- զգուշացրել է Դմիտրի Բիստրովը Gazeta.Ru-ին տված հարցազրույցում։