Որո՞նք են կաթնային թեյի առավելությունները. բժշկի պատասխանը ձեզ կզարմացնի

Որո՞նք են կաթնային թեյի առավելությունները. բժշկի պատասխանը ձեզ կզարմացնի

Թեյի մեջ կաթ ավելացնելը հայտնագործվել է Անգլիայում 16-րդ դարում: Բայց հետո արիստոկրատները դա արեցին, ամենայն հավանականությամբ, ոչ թե առողջության համար, այլ բարակ ճենապակյա բաժակները եռացող ջրից պաշտպանելու համար: Այնուամենայնիվ, այս ըմպելիքը շատ տարածված դարձավ ոչ միայն Անգլիայում։ Մանկաբույժ Ռամիլ Շախվելեդովն ընդհանրապես խորհուրդ է տալիս այն խմել բոլորին՝ և՛ մեծահասակներին, և՛ երեխաներին։ Նա ասում է, որ այս թեյի օգուտները շատ են:

Կաթը մեղմացնում է թեյի մեջ պարունակվող կոֆեինի ազդեցությունը, ինչի շնորհիվ այս ըմպելիքը կարելի է խմել օրվա ցանկացած ժամի։

«Թեյը կաթով հիանալի է հանգստանալու համար: Մեծահասակների համար լավ է այն խմել ծանր աշխատանքային օրվանից հետո։ Այն օգտակար է նաեւ հիպերակտիվ երեխաների համար»,- բժշկի խոսքերն է մեջբերում Sport Express-ը։

Բացի այդ, այս թեյը նորմալացնում է աղիների աշխատանքը և օգնում է մրսածության առաջին ախտանիշների դեպքում։

«Կաթն ու թեյը, հատկապես կանաչ թեյը, պարունակում են թեանին: Հենց այս ամինաթթունն է նպաստում մարսողության բարելավմանը և աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունների ռիսկի նվազեցմանը»,- պարզաբանում է մանկաբույժը։

Բացի այդ, կաթը պարունակում է ֆոսֆոր և կալցիում, որոնք ամրացնում են ոսկրային համակարգը, ինչպես նաև վիտամին D, իսկ թեյը պարունակում է օգտակար հակաօքսիդանտներ, որոնք դանդաղեցնում են ծերացման գործընթացը: