Հայտնի է դարձել, թե ինչի կարող է հանգեցնել պանրի հաճախակի օգտագործումը

Հայտնի է դարձել, թե ինչի կարող է հանգեցնել պանրի հաճախակի օգտագործումը

Պանիրն այն հիմնական մթերքներից է, որը մարդիկ ավելացնում են իրենց սննդակարգում: Այնուամենայնիվ, դրա օգտագործումը պետք է վերահսկվի. սննդաբան Օլգա Մալյարովան պատմել է, թե ինչ հետևանքների կարող է հանգեցնել այս արտադրանքից «կախվածությունը»: Բժիշկը հաստատել է, որ պանիրը օգտակար միկրոտարրերի աղբյուր է։ Պանրի տարբեր տեսակներ պարունակում են B, A, C, E վիտամինների տարբեր չափաբաժիններ, ֆոսֆոր, երկաթ, ցինկ, յոդ, սելեն և կալիում: Սակայն պանիրը պարունակում է նաև վնասակար հագեցած ճարպաթթուներ, որոնք մեծացնում են բորբոքումն օրգանիզմում։ Մթերքը կարող է վտանգավոր լինել հիվանդությունների համար՝ սկսած արթրիտից մինչև պզուկ:

Մասնագետի խոսքով՝ պանիր ուտելը բարձրացնում է խոլեստերինի մակարդակը, ինչը մեծացնում է սրտի կաթվածի և ինսուլտի վտանգը։ Մթերքը նաև թուլացնում է լյարդի՝ օրգանիզմի գլխավոր «ֆիլտրի» գործառույթները։ Եթե ​​առկա են սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման վտանգներ կամ ախտորոշված ​​են լյարդի հետ կապված խնդիրներ, ապա ձեր սննդակարգում պանիր ավելացնելուց առաջ պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ: Նման արտադրանքը կարող է բացասաբար ազդել պտղի առողջության վրա։