Ինչպե՞ս արդյունավետ նվազեցնել աղի ընդունումը

Ինչպե՞ս  արդյունավետ նվազեցնել աղի ընդունումը

Մի քանի պարզ քայլերը կօգնեն նվազեցնել աղի ընդունումը։ Ասել է ինտերնիստ ու սրտաբան Էթերի Կոլեսնիկը։

Բժիշկը «Գիշերային Մոսկվայի» հետ զրույցում քիչ աղ ուտելու արդյունավետ միջոց է բացահայտել.

Կոլեսնիկը նշել է, որ միջին վիճակագրական մարդն օրական երկու անգամ ավելի շատ աղ է օգտագործում, մինչդեռ դրա սպառման սահմանափակումն օգնում է նվազեցնել արյան ճնշումը։ Այս ապրանքի ընդունումը նվազեցնելու համար ձեր թերապևտը խորհուրդ տվեց կարդալ պիտակները և ընտրել ցածր աղի կամ առանց աղի տարբերակներ:

Բացի այդ, բժիշկը խորհուրդ է տվել նախապատվությունը տալ թարմ կամ սառեցված բանջարեղենին, թարմ առանց մաշկի թռչնամիսին, ձկանը և մսի նիհար կտորներին։ Նաև, ըստ Կոլեսնիկի, հարկավոր է ռեստորաններում քիչ ուտել կամ պատվիրելիս խնդրել ճաշատեսակին ավելի քիչ աղ ավելացնել։

Թերապևտը նշել է, որ ընթրիքի սեղանի վրա աղամանիչը վերացնելը և բանջարեղենի, հացահատիկի կամ մակարոնեղենի պատրաստման համար ջրի մեջ աղ ավելացնելը կօգնի նվազեցնել աղի օգտագործումը։ «Օգտագործեք խոտաբույսեր և համեմունքներ ձեր ճաշատեսակներին համը հաղորդելու համար: Բայց նախքան ճաշատեսակի մեջ համեմունք ավելացնելը, ուշադիր կարդացեք պիտակները: Պատրաստի համեմունքների խառնուրդները, որպես կանոն, աղ են պարունակում»,- նշել է բժիշկը։

Ուտեստների սովորական համը կփոխվի, ըստ նրա, բայց աստիճանաբար համային բշտիկները կհարմարվեն։