Որքա՞ն հաց կարելի է ուտել օրական. բժիշկը սահմանել է նորմ, որը շատերի սրտով չէ

Որքա՞ն հաց կարելի է ուտել օրական. բժիշկը սահմանել է նորմ, որը շատերի սրտով չէ

Ամեն ինչի հիմքը հացն է, սակայն սննդաբան և ալերգոլոգ-իմունոլոգ Մարինա Ապլետաևան հորդորել է չչափազանցել այս մթերքը։ Մասնագետն ասաել է, թե ով հաց ուտելու ժամանակ չպետք է խմորն ուտի, ով ընդհանրապես չպետք է ուտի։

«Մոսկվա 24» քաղաքային պորտալին տված հարցազրույցում բժիշկը նշել է, որ այնպիսի ախտորոշումներով, ինչպիսիք են շաքարախտը կամ գիրությունը, ավելի լավ է խուսափել զտված ալյուրից պատրաստված հացաբուլկեղենից։ Սպիտակ հացը պարունակում է արագ ածխաջրեր, որոնք միայն ավելացնում են նյութափոխանակության խնդիրները։

Սպիտակ հացի փոխարեն սննդաբանը խորհուրդ է տվել անցնել հացահատիկային հացի։ Այս մթերքը ճիշտ կլինի սննդակարգում նույնիսկ շաքարային դիաբետով և քաշի հետ կապված խնդիրներ ունեցողների համար։ Այն նաև պարունակում է լուծվող սննդային մանրաթելեր, որոնք բարելավում են մարսողությունը և խթանում ստամոքս-աղիքային շարժունակությունը:

«Ընդհանուր առմամբ, սա արժանի արտադրանք է, եթե այն լավ պատրաստված է», - ավելացրել  է Մարինա Ապլետաևան:

Այնուամենայնիվ, հացի օգտագործման նորմը, նույնիսկ ամբողջական հացահատիկի ալյուրից, սահմանափակ է. խորհուրդ է տրվում օգտագործել օրական 2-3 շերտ: