Ինչպես պահել հացն ամռանը, որպեսզի այն չբորբոսնի

Ինչպես պահել հացն ամռանը, որպեսզի այն չբորբոսնի

Ասում են՝ հացն ամեն ինչի գլուխն է։ Եվ չնայած դրա պատրաստման համար պահանջվում է ապրանքների նվազագույն հավաքածու՝ ալյուր, ջուր և խմորիչ, այն համարվում է սեղանի հիմնական ուտեստներից մեկը։ Բայց այս ապրանքը կարող է շատ արագ փչանալ. դառնալ հնացած կամ ծածկվել առողջության համար վտանգավոր բորբոսով: 

Ընդհանուր առմամբ, ցորենի հացը խորհուրդ է տրվում պահել սենյակային ջերմաստիճանում մոտ 40 ժամ, իսկ տարեկանի հացը՝ երեք օրից ոչ ավելի։ Բայց այս անփոխարինելի ապրանքի «կյանքը» հնարավոր է երկարացնել։ 

Կան մի քանի հիմնական կանոններ, որոնք կարող են ձեզ ասել, թե որտեղ պետք է հաց պահել խոհանոցում.

Հացի տուփը կամ այլ տարաները, որտեղ հաց եք դնում, պետք է պարբերաբար մաքրվեն՝ բորբոսի հավանական աղբյուրներից ազատվելու համար: Դրա համար կարելի է շաբաթը մեկ անգամ օգտագործել քացախի թեթեւ լուծույթ։

Հացը հեռու պահեք ջերմության և/կամ խոնավության աղբյուրներից:

Եվս մեկ հնարքն այն է, որ խմորեղենը պետք է ամբողջովին սառը լինի՝ նախքան հացի տուփ կամ պահեստավորման այլ վայր ուղարկելը: Եվ այս գործընթացը արագ չէ՝ հաստատ կտևի մոտ երեք ժամ։

Մի կտոր շաքար կամ աղ կօգնի խուսափել բորբոսից։ Դրա մի մասը փաթեթավորեք տոպրակի մեջ և դրեք հացի տուփի մեջ։ Նրանք նաև կօգնեն պահպանել խոնավության նույն մակարդակը՝ կլանելով ավելցուկը։

Կտավե տոպրակը կօգնի հացը երկար պահել՝ մեջը փաթաթել խմորեղենը և դնել հացի տուփի մեջ։ Թույլատրվում է հացը պահել պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ, սակայն կարևոր է միշտ օգտագործել նոր մաքուր տոպրակ և դրա վրա անցքեր բացել օդափոխության համար, որպեսզի արտադրանքը «չխեղդվի», նաև սպիտակ և շագանակագույն հացը առանձին պահե։ Եթե ​​կա միայն մեկ հացի տուփ, ապա փաթաթեք տարբեր տեսակներ տարբեր տոպրակների կամ թխելու թղթի մեջ։

Իրականում այս խորհուրդները պատասխանում են ամենահայտնի հարցերից մեկին, թե արդյոք հնարավոր է հաց պահել սառնարանից դուրս։ Ինչպես տեսնում եք, կարող եք: