Դիետոլոգը պատմել է, թե ինչ մթերքներ են հարմար ուշ ընթրիքի համար

Քնելուց 3 ժամ առաջ դուք կարող եք ուտել շոգեխաշած բանջարեղեն, անյուղ թռչնամիս կամ ձուկ, ինչպես նաև հացահատիկ: Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է Atlas կլինիկաների սննդաբան Անաստասիա Եֆիմովան։
«Լավագույն տարբերակը բանջարեղենն է։ Թարմ կամ սառեցված, շոգեխաշած կամ եփած: Բանջարեղենը, եթե սնվում եք բավարար քանակությամբ, կարող է նաև ճնշել շաքարավազի ցանկությունը»,- բացատրել է բժիշկը:
Դուք կարող եք ուտել անյուղ թռչնամիս կամ ձուկ:
«Այս դեպքում պետք է հաշվի առնել մեկ նրբերանգ. Ցածր յուղայնությամբ սորտերի թռչնամիսն ու ձուկը չի կարելի տապակել, հատկապես, երբ խոսքը գնում է ընթրիքի մասին։ Ավելի լավ է դրանք եռացնել, շոգեխաշել կամ եփել»,- խորհուրդ է տվել բժիշկը։
Բժշկի խոսքով՝ ընդունելի են նաեւ ածխաջրերը, բայց միայն բարդը։ Հետեւաբար, չիպսերը, թխվածքաբլիթները, սպիտակ հացը, տապակած կարտոֆիլը, հրուշակեղենը չեն աշխատի:
«Ցածր ածխաջրերը մեծ համբավ չունեն, բայց դրանք պարունակում են կենսական սննդանյութեր, ուստի որպես կողմնակի ճաշատեսակ կարելի է ընտրել ամբողջական հացահատիկ, հնդկացորենը, գարի, բլղուր, - առաջարկել է բժիշկը:
Անաստասիա Եֆիմովան հավելել է, որ անհրաժեշտ է ընթրել քնելուց ոչ ուշ, քան 2,5-3 ժամ առաջ։
«Բացի այդ, ուշադրություն դարձրեք ուտելու արագությանը, չափաբաժիններին։ Դեր է խաղում նույնիսկ էմոցիոնալ վիճակը, թե որտեղ և ում հետ է մարդ ուտում»,- եզրափակել է սննդաբանը։