3 մթերք, որոնք չեն գիրացնում․ որո՞նք են դրանք

Մթերքներ, որոնք չեն ստիպում գիրանալ
Պոպկորն
Իհարկե, նա շատերի կողմից հայտնվեց սև ցուցակում, քանի որ ընդունված է այն ուտել մաքուր տեսքով: Եվ ի դեպ, առանց շաքարի և աղի այս մթերքը կրկնապատկում է իր կալորիականությունը։
Վատ նորությունն այն է, որ քաղցր պոպկորնի մեջ ավելացված է շատ շաքար, և արդեն գաղտնիք չէ, թե որքանով է այն վնասակար օրգանիզմի համար: Իսկ ընդհանուր առմամբ, բարձր կալորիականությամբ քաղցրավենիքները բարձրացնում են շաքարային դիաբետի, սիրտ-անոթային հիվանդությունների, գիրության և ոչ ալկոհոլային լյարդի ճարպային հիվանդության առաջացման վտանգը:
Կարտոֆիլ
Բայց կարտոֆիլն ինքնին բարձր կալորիականությամբ է, բայց եթե այն ուտեք ողջամիտ քանակությամբ, ապա միայն կշահեք.
օգտակար է սրտի համար կալիումի առատ պարունակության պատճառով,
բարելավում է մարսողական տրակտի աշխատանքը՝ թեթևացնելով այրոցը,
կան շատ B վիտամիններ, որոնք աջակցում են նյարդային համակարգին, և ասկորբինաթթու, որն ամրացնում է իմունային համակարգը:
Բայց եթե կարտոֆիլի մեջ շաքարավազի հետ կարագի կամ սոուսի մեծ չափաբաժին լցնեք, այն այլեւս այդքան անվնաս չի լինի։ Կարագը դեռևս հարուստ է հագեցած և տրանս ճարպերով:
Լոբազգիներ
Ոլոռը, լոբին, ոսպը հարուստ են բուսական սպիտակուցներով։ Դրա շնորհիվ հագեցնող են այսինքն՝ չափից շատ չեք կարող ուտել։
Միաժամանակ օրգանիզմի համար շատ օգտակար է նաեւ բուսական սպիտակուցը։