Բժիշկը զգուշացրել է սննդամթերքը պլաստիկ տարաներում պահելու մաhացու վտանգի մասին
Պլաստիկ տարաների կանոնավոր օգտագործումը, որոնցում պահվում է սնունդը, հղի է առողջական լուրջ խնդիրներով։
Այս մասին լրագրողներին հայտնել է ուռուցքաբան Եվգենի Չերեմուշկինը։
Նրա խոսքով, նման ապրանքների ճնշող մեծամասնությունը (սա ներառում է արդեն հայտնի տարաները, որոնցում մեզանից շատերը ճաշ են տանում աշխատանքի) նախատեսված են միայն մեկանգամյա օգտագործման համար։
Բանն այն է, որ տաք սննդի կամ խմիչքի հետ շփվելիս պլաստմասե հիմքը միկրոմասնիկներ և թունավոր նյութեր է արտազատում։
Կուտակվելով մարդու մարմնում՝ կարող են լուրջ հիվանդություններ առաջացնել, այդ թվում՝ քաղցկեղային պաթոլոգիաներ։
Բացի այդ, միկրոպլաստիկները ամենուր տարածված են շրջակա միջավայրում: Ծխելը և էլեկտրամագնիսական ճառագայթումը գաջեթներից և կենցաղային այլ սարքերից ավելի մեծ վտանգ են ներկայացնում առողջության համար:
Էլեկտրամագնիսական ազդեցությունը հանգեցնում է իմունային համակարգի ճնշման և կարող է հանգեցնել ուռուցքի առաջացման: